Намерени са телата на двамата обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, Румен Рачев бе застрелян показно на 3 юли 2009 г,. докато влизал в джипа си пред болницата в Шумен. По-късно бе обявено, че физическите му убийци Георги Георгиев и Владимир Филев са били ликвидирани. Година по-късно двамата помагачи в убийството - Янко Попов - Туцо и Васил Костов - Кеца, са задържани.

Една от версиите за мократа поръчка срещу шуменския бизнесмен е неиздължен дълг от 300 хил. лв. към друг бизнесмен.

В края на май гражданин подал сигнал в столичното Осмо РУП, че в района на с. Железница е открил обувка и човешки кости. Веднага на мястото е направен оглед, като претърсването е обхванало голям периметър. Открити са още останки, които са предадени в Катедрата по съдебна медицина, където са установени данни за насилствена смърт.

Според вида на намерените части от два човешки скелета би могло да се предположи, че смъртта е настъпила преди около година и половина.

Извършена е съпоставка на биологичен материал. При останките от едното тяло е получено 100% съвпадение на ДНК-профила. При второто има съвпадение с вещи и предмети, иззети от обитаваното от него жилище. До средата на следващата седмица и този профил ще бъде изчистен окончателно.

Направените до момента експертизи сочат, че останките са на безследно изчезналите Владимир Филев и Георги Георгиев. Двамата са привлечени като обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 в Шумен.

За двамата са издадени и европейски заповеди за арест.  Последната информация за тях е подадена от турист, който разпознал снимките им и си спомнил, че ги е виждал в близост до хижа „Вада" в Рила.

Според данните до този момент там те били заведени от Васил Костов-Кеца и Янко Попов - Туцо, обвиняеми по делото „Килърите".

На 21 октомври миналата година в дома си в Арбанаси бе задържан Георги Вълев по подозрение за съпричастност с побоя на великотърновския адвокат Петър Лупов през 2008 г., палежа на автомобила му и неговото убийство, както и с убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев през 2009 година. Смята се, че Вълев е бил в близки отношения с групата на "Килърите", които са ликвидирали Лупов и Рачев.