На приключилата преди малко общинска конференция на БСП в Ботевград почти единодушно бе издигната кандидатурата на Петя Кочкова за кандидат-кмет на общината.  От присъствалите 90 делегати на конференцията само четирима се въздържаха при гласуването на нейната кандидатура.
Преди това бе направено предложение за кандидатурата на Тодор Христов като кандидат за кмет. При гласуването обаче той получи само един глас “за” – на вносителя на предложението Митко Диков.
Пред общинската конференция на БСП Петя Кочкова  благодари за подкрепата и очерта акцентите от своята предизборна платформа: целесъобразно изразходване на общинските средства; възраждане на общинските фирми; консолидиране на малкия и среден бизнес и гарантиране на равен достъп до обществените поръчки. “Практиката едни и същи фирми да печелят обществените поръчки в общината трябва да приключи” – заяви Петя Кочкова.
Кандидатът на БСП П. Кочкова ще бъде подкрепена и от национално обединение “Целокупна България”, партия “Ред, законност, справедливост”, “Защита”, Българска социалдемокрация и други политически формации, които на 5 юли са подписали политическо споразумение.
Делегатите на конференцията  гласуваха и листата за общински съветници на БСП. Тя ще се води от лидера на червената партия Веселка Златева. Следват Христо Якимов, Мариана Босовска, Петя Кочкова, Михаил Димитров, Цветелин Цветков, Ваня Микова, Николинка Цолова, Владимир Николов, Цветанка Георгиева, Даринка Гергинова, Даниела Цанова, Динко Митов, Димитър Димитров, Райно Наков, Иван Благоев, Валентин Бончев