В Рудничен комплекс „Елаците-Мед“ АД отбелязаха тържествено Деня на миньора. Работещите в комплекса празнуваха по колективи. Не бяха забравени и пенсиониралите се техни колеги, на които ръководството раздаде парични премии. 
На 20 август беше заключителната част от поредицата чествания в предприятието. В ресторант „Оазис” в Етрополе присъстваше д-р инж. Цоло Вутов, председател на борда на „Елаците-Мед“ АД, ръководството на рудника, ръководители на производствени звена и администрацията. Бяха още кметът на Община Етрополе инж. Богомил Георгиев и председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов.
В приветственото си слово  към присъстващите д-р инж. Цоло Вутов благодари на всички работници и служители за отговорността им във всекидневната работа.
„На този празник трябва да обърнем внимание на някои професии, без които не можем - каза той. Без геолозите, които откриват минералните ресурси; без миньорите, които изземват полезните изкопаеми; без маркшайдерите, които разработват проектите и плановете; без транспорта и логистиката работата ни просто е невъзможна. Благодарение на тези професии се развива материално-суровинната база не само в България, но и в целия свят. Тази база е в основата на съществуването на цивилизацията”.
 Д-р инж. Цоло Вутов акцентира и върху работни проекти, които са заложени за развитието на предприятието в близък и по-далечен план, част от които е и мащабната екологична програма на дружеството. Тя включва изграждането на следващата пречиствателна станция, наред със съществуващите, като по този начин ще се постигне максимално подобряване на екологичното състояние на района. Пречиствателната станция ще се строи по проект на японската компания Mitsubishi  Materials Techno Corporation и ще работи по иновативна за България технология за пречистване. В тази програма се включва и рекултивацията на табаните.
Кметът на общината инж. Богомил Георгиев поздрави от своя страна работещите и служителите от „Елаците Мед” АД и Геотехмин ООД за техния професионален празник. Той се спря на взаимната работа, която „Елаците МЕД” и община Етрополе осъществяват за благото на всички, които живеят и пребивават в общината. „Искрено желая на Вас, господин Вутов и на колектива все по-високи успехи в развитието на минната промишленост - каза в приветственото си слово кметът. - Изказвам и нашата благодарност, че изпълнявате своите ангажименти, в резултат на което се правят улици и други структурни проекти и се чувства осезаемо от гражданите на град Етрополе. Убеден съм, че и занапред Вашите доказани качества ще са от ключово значение за постигане на стабилна и конкурентоспособна икономическа среда за повишаване на жизнения стандарт на хората в Етрополе и в България.”
С приветствени думи към присъстващите се обърнаха инж. Драгомир Драганов - генерален директор „Производство и околна среда”, и инж. Костадин Найденов – директор на рудодобивния комплекс „Елаците”.
Прочетен беше и приветствено слово от председателя на НЧ „Тодор Пеев-1871” Христо Андреев.
Накрая самодейци от читалището под ръководството на Диляна Гоцева, поздравиха миньорите със своя програма.