Кметът на Ботевград Георги Георгиев и кметът на село Трудовец Веселин Драганов прерязаха лентата на новия физкултурен салон в селото.

Церемонията по откриване на салона започна с тържествен водосвет, който бе отслужен от отец Страхил.
„Радвам се, че успяхме да изпълним едно от обещанията си, които дадохме преди четири години. Новият физкултурен салон напълно съответства на потребностите на децата от детска градина „Здравец”. Нека благодарим на общинските съветници, че разрешиха на общината да похарчи 102 000 лева за изграждането му”, каза в част от словото си при откриването кметът Георги Георгиев.
Малчуганите и учителите от детската градина изразиха своята благодарност с кратка музикална програма, специално подготвена за случая.

Благодарност от името на родителите отправи Анелия Йорданова „Благодарим, че за децата ни са осигурени необходимата материална база и търпеливи, любезни и висококвалифицирани кадри, които да ги възпитават и обучават. Не се съмняваме, че нашите дечица ще получат необходимите знания и умения и ще покрият държавните образователни изисквания за тяхната възраст. Като педагог и родител смятам, че децата трябва и да спортуват, и да изразходват своята енергия. Ето защо от името на родителите на малчуганите, които посещават детска градина „Здравец”, изказвам благодарност на г-н Георгиев и неговия екип за това, че изготвиха и осъществиха проекта за нов физкултурен салон в детската градина на Трудовец”, каза г-жа Йорданова.

На откриването на новия салон присъстваха заместник кметовете на общината Валентин Ценев, Красимир Андреев и Цанко Цанов, секретарят на общината Цеца Иванова и жители на село Трудовец. 

Физкултурният салон е изграден за два месеца. Изпълнител на проекта е фирмата на Сашо Александров. Помещението ще бъде оборудвано с необходимите съоръжения за спортуване на децата. Салонът разполага и със сцена за художествено-творческа дейност.