Ветото на президента върху Закона за бюджет на ДОО е наложително, защото е важно да се помогне на хората. Това каза председателят на парламентарната Комисия по труда и социална политика Драгомир Стойнев след среща с държавния глава Георги Първанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Повод за срещата бе приетите от парламента промени в закона и увеличаване на възрастта за пенсиониране. Стойнев заяви, че като следваща стъпка опозицията предвижда да се сезира Конституционният съд. Преди това, обаче, ще бъде изчакано ветото на президента, уточни депутатът.
Стойнев заяви, че като председател на комисията е възмутен, че законопроектът не е преминал за обсъждане през комисията. По думите му мерките за пенсионната система са приети „на тъмно”. „По време на дебатите управляващите не казаха нито дума. Никой от тях не посмя, нямаше кураж да защити своите предложения. Това може би показва, че те не са съгласни с техните предложения”, коментира Стойнев. Според него на депутатите от мнозинството им е наредено да прокарат една реформа, която е скандална и стоварва цялата тежест върху най-бедните хора. „Колкото по-малко пенсионери има, толкова по-добре за управляващите”, каза той.
„Предполагам, че ще има вето на президента, което ще даде възможност на депутатите да преосмислят своето решение”, каза Стойнев.

Драгомир Стойнев е депутат от квотата на "Коалиция за България" за Софийска област.