В седмицата, посветена на празника Свети Валентин- 13.02.2012 г. - 18.02.2012 г. , учениците и преподавателите от СОУ ”Христо Ясенов”- гр. Етрополе проведоха редица мероприятия, посветени на обичта, приятелството и взаимопомощта, които са част от националната кампания „Участвам и променям“.
Програмата стартира с изготвяне на украса за празника, изработена от учениците от VI Б клас с класен ръководител Леонора Микова.
На 14.02.2012 г. ученици от XI В клас раздаваха по улиците на града послания за празника Свети Валентин под мотото: „Да бъдем разумни в любовта!”, а група  от „Амурчета” раздаваха послания на обич на учениците в училището.
На 15.02.2012 г. и на 16.02.2012 г. в VIII Б и VIII В клас бе  проведено обучение на тема: „Рискът и младите хора”, в което учениците дискутираха аспектите на риска, гледаха презентация на тема: ”Послание за любовта, хормоните и още нещо...”, подготвена от педагогическия съветник Петя Цекова. Участваха в интерактивни игри, споделяха мнения за последиците от използването на алкохола и наркотиците в младежките среди и отправиха послания, свързани с риска.
На 17.02.2012 г. - Световен ден, посветен на спонтанните актове на доброта, учениците от XI Б и XI В клас организираха дарителска кампания под надслов: ”От големите за малките с любов”, където ученици от начален етап получиха дрехи, дарени от техните по- големи съученици в училището.
Финалът на седмицата беше отбелязан с училищна забава в Актовата зала, инициирана от учениците от VI Б  клас.
Всички дейности, проведени в училището в седмицата, посветена на Свети Валентин, са част от Националния проект „Участвам и променям”, а тяхната реализация бе осъществена от педагогическия съветник Петя Цекова, Карина Стрейндж – доброволец от Корпуса на мира, Галя Пешева – фелдшер в училището и  с подкрепата на училищното ръководство.
За повече информация: www.hristo-yassenov.com.
Текст и снимки: Росица Василева