Още един, много добре подготвен и проведен, Час по родолюбие завърши преди малко в ЦДГ № 1 „Марийка Гаврилова” с директор Павлина Златарева.
Тържеството, посветено на годишнината от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски, започна с презентация на видео-екран за живота, делото и неговата гибел. На фона на народни мелодии.
С изпълнението на Националния химн, веднага след презентацията, подходящо подредената обстановка и подготовката на децата остави в душите на изпълнители и присъстващи един дълго запомнящ се спомен. Всяко дете имаше по едно стихче и по едно стръкче цвете, което постави след изпълнението си пред портрета на Левски. Родолюбивата песен „Питат ли ме дей зората” беше не само краят на спектакъла, но и върхът на едно върховно изживяване.
Ще минат години и у днешните участници да остане само споменът от днешния ден, стига. Защото за Левски трябва да се говори и да се знае още от детска възраст. И този спомен и преклонение да се предадат през годините на идните поколения.
Това, вярвам, беше и голямата цел на учителките на ІV група Пенка Василева и Даниела Петкова и на музикалната ръководителка Диляна Гоцева. 
Тяхната работа и изпълненията на децата бяха уважени от Росица Иванова – главен инспектор ПКВ при Общинска администрация.