Нов 3D дисплей осигурява вълнуващо изживяване за потребителите на PlayStation 3. 24-инчовият 1080p HD екран на Sony вече е достъпен на европейския пазар, вкл. и в България, съобщиха от компанията.

Дисплеят е част от комплект, който променя PlayStation атмосферата до неузнаваемост, подчертава Sony. Освен екрана са налични стенд, два броя 3D очила, HDMI кабел и две от призовите блок-бъстър PS3 игри - Killzone3 Platinum и Gran Turismo 5 Platinum.

PS3 3D дисплеят позволява на двама геймъри да играят едновременно на един екран, без разделяне, като всеки получава собствен широкоеранен образ

Дисплеят се отличава с 240 HZ скорост на затвора на очилата за най-високо качество на стереоскопичното 3D изображение, контраст 5000:1, зрителен ъгъл 176 градуса, два HDMI входа и компонентен вход за свързване на PS 2 и PSP към дисплея.

3D очилата на Sony тежат само 47 грама и са захранвани от презареждащи се през USB батерии.

PS3 3D екранът използва технология SimulView, която позволява на двама души да играят едновременно на един и същ дисплей, без да ползват разделяне на екрана. SimulView разделя 3D изображението на два отделни 2D образа – по един за всеки геймър. Това означава, че дори играейки в режим мултиплеър, геймърите ще имат собствен широкоекранен образ.

Цената на пълния комплект се очаква да бъде €499, а в Бългрия съответно 999 лв., съобщиха от Sony.