Въоръжени лица са ударили мокробус пълен с контейнери с газ в стените на офиса на Майкрософт в гръцката столица Атина, след което са го взривили, причинявайки материални щети в 01.45 часа тази нощ. Полицията съобщава, че няма човешки жертви.
Поне двама мъже, въоръжени с пистолети и пушка са държали в плен пазачите на сградата, докато провеждат акцията си.
Атаки със запалителни вещества над чужди банки, фирми и местни политици зачестиха напоследък в Гърция, в момент в който държавата се бори с покачващата се безработица и рецесия, влошаваща се от суровите мерки в областа на социалната политика, които биват предприемани под натиска на чуждите заемодатели.
Вината за предишни подобни атаки беше прехвърляна на крайно леви екстремисти, но от полицията заявяват, че е твърде рано да се каже, кой стои зад последната атака.

Микробусът в който е имало три газови бутилки и пет туби с бензин е напълно изгорял, а приземният етаж на сградата в която се помещават офисите на Майкрософт са претърпели сериозни щети.

"Служителите бяха уведомени да не идват на работа в следващите два дена", заяви Лиа Комину - говорител на компанията, пред Skai TV.

Щетите причинени от взрива се изчисляват на 60 000 евро. 
Нарастващото публично недоволство, причинено от суровите икономически мерки предприети от гръцкото правителство доведоха до провеждането на два пъти на парламентарните избори (през май и юни) в които водещите партии се противопоставиха на мерките, които международната общност препоръча на гръцката страна да вземе в опит да се спаси от фалит.