Още от сутринта над Северозападна България се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места превалява дъжд придружен от гръмотевици. В течение на деня ще превали на повече места, но главно в планинските райони на Западна и Централна България. В местата с превалявания температурите временно ще се понижат с 8 до 10 градуса.
Явленията из страната ще продължат и през нощта срещу сряда. Вятърът през по-голямата част от деня ще е слаб, след пладне в Северна България и умерен. В местата без валежи и главно в низините ще остане горещо. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София около 33°.
Много топло ще бъде времето в планините. Дневната температура на 1200 м. н. в. ще бъде около 30°, а на 2000 м около 22°. Преди обяд ще е слънчево, след пладне с развитие на купесто-дъждовна облачност, на много места ще прегърми и превали, като по-интензивни ще са явленията в Старопланинския район.
По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд по северното крайбрежие с умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, вълнението на морето ще е слабо 1-2 бала, а температурата на морската вода е 26°-28°.