Ученици от Ателие „Моден дизайн” при ОУ „Кирил и Методий”, Ботевград, представиха свои модели на модно ревю. То се проведе днес в учебното заведение. На представителната изява присъстваха: Димитринка Георгиева, експерт в Регионалния инспекторат по образование - София област, Даниела Николова, директор на ОУ „Кирил и Методий”, и родители.
Ревюто протече в четири части, като всяка една от тях беше анонсирана от ръководителя на Ателието Димитринка Томова, която е преподавател по изобразително изкуство в училището. В първата част учениците, които се изявиха и като манекени, представиха облекла и аксесоари от отпадъчни материали – найлонови торбички, вестници, тапети, пластмасови бутилки, тахошайби, капачки от бутилки и буркани и други. Оригиналните идеи на децата предизвикаха голям интерес и бяха аплодирани от гостите.
Във втората част от ревюто бяха показани стари дрехи, на които бе вдъхнат нов живот чрез апликации от плат и други материали. В третата учениците дефилираха с готварски престилки, съчетани с ефектни аксесоари за глава, а в четвъртата – с екстравагантни елеци, ушито по кройки от модни списания.
Ръководителят на Ателие „Моден дизайн” Димитринка Томова благодари на своите възпитаници за това, че с голямо желание са отделили три седмици от лятната ваканция, за да се запознаят с етапите на създаване на една дреха. „Надявам се, че в предстоящите занимания младите дизайнери ще натрупат повече знания и опит и ще създадат още по-съвършени модели”, допълни тя. Димитринка Томова благодари и на своята дъщеря Станислава Комитска, завършила „Моден дизайн” в СУ „Климент Охридски”, за оказаната професионална помощ при подготовка на ревюто.
Поздрав към учениците от ателието и техния ръководител отправи експертът от Регионалния инспекторат по образование Димитринка Георгиева. „Поздравявам г-жа Томова за професионалния почерк, а учениците – за интереса, за хъса, за елегантността, за това, че с голямо желание се занимават с практични и в същото време свързани с изкуството дейности”, каза тя.
В Ателие „Моден дизайн” участват 15 ученици от 5 и 6 клас. То е създадено по проект „Успех” от схема „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Дейностите по проекта се финансират от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.     

Специфични цели на проект "Успех" са: чрез специфични извънкласни и извънучилищни форми на работа да се повиши мотивацията на учениците за участие в образователно-възпитателния процес, съобразно техните интереси и потребности; Учениците да развият допълнителни знания, умения, компетентности; Да се осмисли свободното време на учениците, като се насочат към предпочитана от тях личностна изява; Да се ограничи броят на преждевременно отпадащите от образователната система и броят на учениците с прояви на деструктивно поведение (агресия).