Преди започване на редовната сесия председателят на ОбС Йорданка Лалчева запозна съветниците с текста на подписка, адресирана до Общинския съвет. В нея гражданите настояват да се обърне внимание на поведението на работещите като охранители в дискотека „Ти Ви” в Ботевград, които пресичат центъра от хотела до работното си място всеки петък и събота, въоръжени с ножове, бухалки, боксове и пистолети. В подписката гражданите настояват още съветниците да уведомят компетентните органи и да поискат проверка дали въпросните лица имат право да носят хладно оръжие и дали имат документи за притежание на огнестрелно оръжие.
„Страхуваме се, че демонстративното и агресивно поведение на охранителите буди недоволство и страх у гражданите, което може да доведе до неприятни инциденти”, гласи част от текста на подписката.
На сесията присъства началникът на РУП – Ботевград Христо Христов, който обясни, че софийската фирма „Багатур”, която охранява дискотеката, вече е сменена. „Смятам, че проблемът вече е решен”, каза той и увери съветниците, че полицията ще упражнява контрол върху обекта и в бъдеще. „В момента дискотека не работи”, допълни Христо Христов.