Само няколко часа след като на отбора на кадетите на Балкан бе отказано финансиране за участие на международния турнир "Посейдон", се получи обрат в ситуацията. Един от родителите на състезателите се свързал по телефона с кмета Георги Георгиев. От разговора между двамата се оказало, че кметът не знаел, че отборът ще участва в международен турнир, а смятал, че момчетата отиват на почивка. След което веднага се свързал със служители в общината и наредил да бъде отпусната необходимата сума. Ще припомним, че по негово предложение  кадетите на Балкан бяха наградени с участие в турнира в Приморско за спечелената шампионска титла на България в тази възраст.

По този начин средствата от общината за участие  в турнира са били осигурени. Междувременно обаче възникнаха усложнения, свързани с престоя на отбора в Приморско. Тъй като още сутринта, имайки предвид вчерашния отказ за финансиране, бе отменена регистрацията в хотела в морския ни курорт и възникна трудност с подновяването й. Също така вече бе зает и автобусът, който бе спазарен още преди няколко седмици.
Но ако и тези пречки бъдат преодолени, отборът ще участва в силния международен турнир "Посейдон". А според вече изготвената програма първата среща на Балкан е в неделя от 19 часа.