В ОбС е постъпила докладна, в която се предлага да бъде удължен срокът на договора със софийската фирма „Еко Ес Мениджмънт”, която извършва услугата „сметосъбиране и сметоизвозвозване” в Ботевград. Ако общинските съветници гласуват „за”, тя ще изпълнява ангажиментите си по него в продължение на една година, считано от 1 октомври 2012 година.
В проекта за решение се предлага още процедурата за избор на изпълнител да се проведе в срок от една година, а сумата, необходима за обезпечаване на дейностите по сметосъбирането и сметоизвозването, да бъде до 30 000 лева. 
Докладна със същия текст бе внесена за гласуване в края на септември 2011 година. Тогава тя предизвика дебат в ОбС. Съветниците питаха защо общината не е провела конкурс за избор на изпълнител в определения срок, а удължава договора със софийската фирма. Тогава те изразиха и съмнение, че общински съветник е в управлението "Еко Ес Мениджмънт".
В отговор зам.-кметът Красимир Анрдеев заяви: „Знаете, че в момента се изгражда ново депо, което представлява система за управление на отпадъци на три общини. Това налага да гласуваме предложението.”. Андреев отрече, че "човек от залата" има нещо общо с въпросната фирма.