Цигуларят Васко Василев чел внимателно книгата на своя идол - Лили Иванова. В нея пишело - преди концерт никакъв секс. Той, обаче, не спазвал това правило много-много.


Това сподели самият той в предаването на БНТ "Денис и приятели". В предаването участваха и неговите подопечни от "Х фактор" Рафи, Богомил и Джейсън Брад Люис, които не спряха да му се възхищават в ефир. Васко е в България за концерт с 80-годишната японска цигуларка Фуджико Хеминг. Талантът й бил открит едва на около 60-70-годишна възраст, а преди това тя работела като чистачка на тоалетни.


Нашият цигулар, обаче, е много щастлив, че може да да свири с тази уникална музикантка, още повече, че на тази възраст тя не работи за пари, а само за удоволствие. Парите си дарявала за всякакви благотворителни дейности. Тя дори втрещила жителите на Прага като финансирала приют за котки в центъра на града.


В Токио пък Васко се раздрусал много сериозно. В сграда на 64-тия етаж, в бара, където е сниман филма "Изгубени в превода", го разлюляло земетресение от порядъка на 6-7 по Рихтер. Нямало кой знае какви инциденти. Само дето един от спътниците му се разлюлял от морска болест, а персоналът помолил клиентите да напуснат сградата по стълбите заради проверка на асансьорите.

Водещият Денис Ризов пък втрещи обичайната си рок публика. Той покани по случай Банго Васил цигуларя Бат Венци и неговия цигански оркестър. Музикантите изсвириха китка от музикални произведения, без да знаят всички откъде идват и кой ги е написал. Предаването, обаче, събра очите на феновете си, когато водещия нареди да зазвучи кючек. Въпреки че Денис не разкърши снага, момичетата му все пак започнаха да се полюшват в ритъма. Закриването на предаването със "Smoke on the water" едва ли е свестило особено ошашавените метъли, за които шокът от рязко сменения музикален стил ще бъде най-неочакваната постъпка на Денис и компанията му от "Ахат".