Един от последните зимни празници в общината е този в с. Бойковец. За разлика от други години, днес времето се случи хубаво. Все повече задържащото се зимно слънце разпусна душите на хората, подгреяни от ракията, виното и многобройните „шишове” с набученото свинско месо на тях. Всичкото това изобилстваше на празника.
Заради това и хората тази година бяха повече. И огньовете се поддържаха по-лесно. И много, много млади хора – децата и внуците на бойковчани бяха дошли от близко и далече да почетат родата и семействата, от които са излезли.
На гости при организатора на днешния празник кметският наместник на Бойковец Иван Гергов му бяха дошли всичките му колеги от общината.
Председателят на Общинския съвет Христо Андреев приветства хората с празника, като им пожела весело настроение и спорна работа след отиващата си зима.
Веселото настроение се поддържаше през целия следобед от младежката духова музика при НЧ „Тодор Пеев-1871” Етрополе.
Женската вокална група за автентичен фолклор към читалището с ръководител Диляна Гоцева  поздрави хората с изпълнението на български народни песни.
Вероятно в този момент последните групи се канят да напуснат празника, който беше организиран на площада под някогашното училище на селото, отнасяйки със себе си спомена за хубаво прекараното време, раздумката между роднини и приятели. С  пожеланието догодина това време да се съберат отново на следващия празник.