За поредна година ботевградската дизайнерка Нели Динчовска участва в традиционното специализирано изложение „Моден салон – абитуриенти 2013г”, което се проведе от 27 февруари до 3 март в Националния музей „Земята и хората” в София. Тя представи 50 абитуриентки тоалета, новата и колекция съдържа 15 официални рокли за балната вечер.


„Както всяка година, така и тази хвърлих много сили в подготовката. Роклите са стилни – това не е мое мнение, а на един от организаторите на изложението. Направи ми впечатление, че столичани и хора от населените места близо до София харесват семпли, изчистени, екстравагантни рокли, без камъни и пайети и други лъскави украси по тях. Или ако има такива, те трябва да бъдат поставени като акцент – на подходящо място и в малко количество”, разказа Нели Динчовска. Тя сподели, че предпочитаният цвят за абитуриентски тоалети тази година е екрю. „Аз обаче препоръчвам на моите клиенти да заложат и на другите цветове – жълто, червено, зелено, синьо – във всичките им нюанси. Защото трябва да се различават. За съжаление класическата стилна черна рокля остава в сянка. И  тази година тя не се харесва особено на абитуриентките. Иначе предпочитанията им са насочени към ефирните дълги рокли. Друго, което ми направи впечатление, е, че не се купуват готови тоалети. Момичетата предпочитат да си ушият своите бални рокли”, сподели още ботевградската дизайнерка.


Ден, след като приключи изложението, Нели Динчовска откри ателие в София. То се намира в кв. „Лозенец”, ул. „Миджур” 13. „Много съм щастлива от тази възможност. Първите три дни от седмицата ще работя там, а останалите - в ателието в Ботевград. Купонът при откриването беше страхотен. Щастлива съм, че споделих този момент с моите най-добри приятели”, каза още Нели Динчовска.