Говорителя на Пловдивската апелативна прокуратура Огнян Урбалов, съобщи, че заместник-окръжния прокурор на Пловдив Виктор Янков е предизвикал катастрофа, след като е употребил алкохол. Инцидентът е станал преди два дни, на 25 август на околовръстния път за Карлово. Тогава Янков не спрял на знак "Стоп" и се блъснал в лек автомобил. Блъснатата кола са ударила челно в телена ограда, след като излязла от пътното платно. 

Първоначално прокурорът продължил по пътя си, но малко след това се върнал на местопроизшествието заедно с полицаи от РПУ-Карлово, които го спрели за проверка.  

За щастие няма пострадали. По случая е образувано следствено дело и вече са разпитани свидетелите на произшествието. Кръвната проба на провинилия се Виктор Янков е показала, че той е управлявал автомобила си с 1.39 промила алкохол в кръвта. Обяснението на Янков било, че е пил нощта преди катастрофата.

В Окръжната прокуратура в Пловдив е образувано дисциплинарно производство срещу Янков. Обвиненията срещу него са за нарушаване на правилата на професионалната етика и уронване престижа на професията. След инцидента, виновния е изляъл в отпуска.