Десетият към РПК Етрополе и 840-ти към ЦКС е поредният магазин от веригата магазини „КООП заедно на пазар”, който беше открит вчера в с. Лопян. Той се намира в горния край на селото до „Селската чешма”.
На откриването присъстваха кметът инж. Богомил Георгиев, заместник-кметът Венета Гергова, кметът на Лопян Лако Кръстев, председателят на Градския кооперативен съюз в София Валентин Димов и председателят на РПК Иван Павлов. Имаше и не малко местни жители, които изненадаха гостите с подготовката по откриването.
С пита и пчелен мед бяха почерпени гостите и местните жители. С новата придобивка хората бяха поздравени от кмета инж. Богомил Георгиев.
При изказването си председателят на Градския кооперативен съюз в София Валентин Димов връчи на Иван Павлов икона.  В знак на признателност заради това, което РПК и нейният председател Иван Павлов правят за задоволяване на търговските потребности на хората. „Благодарение на него, каза той,  всички търговски обекти са вече включени към веригата „КООП”, като този е десетият в Етрополска община. Нуждите на хората от стоки са поставени като приоритет дори пред печалбата на кооперацията.”
Лентата при откриването прерязаха инж. Богомил Георгиев, Валентин Димов и Иван Павлов.
И, за да му върви „като по вода” на магазина, кметът лисна пред входа менчето с вода.