Галя Щърбева слезе от ефир поне за година. Хубавата новинарка излезе в майчинство в очакване на първото си дете, пише „Всеки ден". Шефовете й в Нова телевизия вече й намериха заместничка в лицето на малко известна журналистка от друга телевизия, която е запалена и по фотографията.


Бременната Галя Щърбева беше на екран почти до последния момент, предвиден от закона преди отпуската по майчинството. Деликатното й състояние по никакъв начин не се отрази върху външния й вид и много от зрителите дори не подозираха, че очаква съвсем скоро да стане майка.


Тя ще ражда около Нова година. За разлика от други свои колежки, които не слизат от ефир до термина, Галя е решила да се възползва от полагащия й се по закон месец и половина отпуск преди раждането. Затова вече черпи колегите си за дългата раздяла, която им предстои, и ги приканва да не я забравят, докато дундурка бебето вкъщи.


От 4 години хубавата новинарка е омъжена за колегата си оператор Петко Гюлчев, а връзката им започва преди повече от 7 години. Дълго семейството отлагало създаването на потомство, но се решило на тази стъпка, след като най-добрата приятелка на Галя - Лора Крумова, им съобщила, че също ще става майка. „Ще си гледаме бебетата заедно", радвали се двете журналистки, като разбрали, че децата им ще имат само няколко месеца разлика във възрастта.


На мястото на Галя в Нова ТВ вече е назначена заместничка. Това е малко известната до момента Татяна Чохаджиева. Тя е по-млада от Щърбева, но вече има навъртени 10 години стаж в медиите.