На провелото се днес заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на Софийска област бяха обсъдени Регионалните програми по заетостта, които ще бъдат включени в Националния план по заетостта за 2014. Бяха разгледан и одобрени постъпилите планове от общините на Софийска област, както и Регионалната програма за заетост на Областна администрация  на Софийска област.
В заседанието участваха п директорът на Регионална служба по заетостта – Снежана Славчева, която е и секретар на комисията, кметът на Правец, заместник кметовете на Самоков и Ихтиман, директорите на дирекции ”Бюро по труда” – Ботевград, Ихтиман, Самоков, Своге, Сливница и Пирдоп, представители на дирекция „Инспекция по труда”- Софийска област, Българска стопанска камара, КНСБ, КТ "Подкрепа", Асоциация на индустриалния капитал в България.
Днес стана ясно, че стартира съвместен проект на Организацията на евреите в България „Шалом” и Областната администрация на Софийска област превръщането на Синагогата в Самоков в културен център. По този повод областният управител на Софийска област Емил Иванов беше домакин на работна среща, на която присъства Йосиф Меламед – главен секретар на „Шалом” и експерти, подпомагащи реализацията на проекта.