Международната щафета, известна повече като "Пробег на мира", пристигна в България. Участниците от Европа и Америка преминаха по Дунав мост, като носеха запаления факел на хармонията.
Днес бегачите преминаха през Правец. В част от пробега се включиха и младежи от града, които си предаваха от ръка на ръка  факела на хармонията. Кметът на Правец Румен Гунински приветства участниците в „Пробега на мира”.
Щафетата се провежда от 1984г., като всеки път преминава по различен маршрут, но винаги започва от Ню Йорк. Европейската част на маратона е започнала през февруари в Лисабон и за седем месеца участниците са свързали всички държави в Европа, изминавайки 24 000 километра. Основател на "Пробега на мира" е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой - мечтател за мир, който вярвал, че всеки човек със своето сърце може да допринесе за световното добруване.
Милиони хора са участвали в него, предавайки от ръка на ръка запален факел, символ на волята им за мир, през повече от 100 държави в света. Световни лидери, както и религиозни водачи като Папа Йоан Павел II, Нелсън Мандела, Михаил Горбачов са благословили Факела на мира.
Други глобални инициативи на Шри Чинмой са поредицата Концерти за мир, започнала през 1984 г., международната доброволческа хуманитарна програма „Сълзи и усмивки на единното сърце”, проектът „Шри Чинмой Цветя на мира”, в който са взели участие над 150 нации, включително и България, която е 39-та страна, присъединила се към него.