На вчерашното осмо редовно заседание на Общинския съвет присъстваха 16 съветника, нямаше го д-р Иван Герчев.
Към предварително обявените 15 точки за разглеждане, Милчо Цацов предложи допълнителна точка, касаеща дейностите по проекта на Централния градски площад в Етрополе, но предложението не бе прието.
Заседанието започна и продължи почти през цялото време с определено напрежение при разглеждане на някои точки от дневния ред.
Започна се с 1-ва точка, питане от групата съветници на БСП, в което е изразено недоволство от жителите на с. Бойковец от изпълнението на проект "Рехабилитация на пътища и водопровод в населените места в община Етрополе".
Мнение по питането изразиха Владимир Александров, Милчо Цацов, Мила Манчева. Венета Гергова – заместник-кмет на Общината отговори на питането и на поставените допълнително въпроси и мнения.
Думата беше дадена и на управителя на ВиК-Етрополе –М.Маринов. Той обясни,че в момента е регулирано подаването и са пуснати три регулатора, но ВиК не е в състояние да смени всички отклонение.Мила Манчева предложи  Общинският съвет да направи официално запитване до ВиК- София област по този въпрос. 
Кметският наместник на с. Бойковец Иван Гергов допълни информацията и каза, че Чипровска махала не може да се захрани с вода.
Докато предложенията по втора и трета точка бяха приети без напрежение, то следващите 4-та и 5-та породиха отново дебати. 
Точка 4-та касаеше ” Предложение относно приемане отчет на Общинаския бюджет   към 31.12.2014 г.”. Отношението си по нея изказаха Милчо Цацов, Боряна Керемидска и Венета Гергова.
Думата беше дадена и на Нели Сейменарова, която разясни и отговори на зададените въпроси. Според нея  бюджета е изпълнен на  66 %.
При гласуването 7 гласа бяха против, съветниците на БСП и Милчо Цацов, и 9 гласа  за  приемане на отчета.
Напрежението в обсъждането се поднови и по т.5: ”Предложение относно приемане актуализация на Бюджет’2015 към 31.05.2015 г.”
Стана ясно, че са нужни 24 хил. лв. за Централния площад и 72 хил. лв. за с. Бойковец. Боряна Керемидска поиска в актуализацията на бюджета да бъде включена и ул. Каменица” и предложи парите от концесия да се увеличат на 340 хил. лв., но предложенията й не бяха приети.
В процеса на дебатите стана ясно, че за Оселна са предвидени 75 хил. лв, за кв. „Вранащица” – 50 хил. лв., за Горунака – 60 хил. лв и за пътя до Язовира 75 хил. лв., като се предвижда полагането на асфалт.
Милчо Цацов възрази срещу изпълнението, като каза да не се полага нов асфалт върху стар водопровод и предложи да бъдат направени конкретни улици – „Каменица”, „Сашка”, „Калина Вескова”.  Предложението му също не беше прието. 
Пенко Нинов поиска разяснение относно поисканите допълнително средства за с. Бойковец.
От дадения му отговор от Венета Гергова се изясни, че парите са нужни за направата на спирки и това не е допълнително финансиране, а задължително мероприятие за изпълнението на проекта.
Давид Давидов попита какво е наложило изтеглянето на 10 хил. лв., които са били употребени за изграждането на подпорна стена в с.Лопян.
При гласуването на тази точка  9 гласа бяха „за” и 7 гласа „против” / съветниците на БСП и Милчо Цацов/.
Владимир Александров даде обяснение на отрицателния си вот и заяви, че е безотговорно да се приема бюджет за асфалтирането на пътя до Оселна, когато има за асфалтиране на улици в Етрополе, където живеят 15 пъти повече хора.
По точка 6 от дневния ред се разбра, че на 27.05.2015 г.  е проведен конкурс за  управител на МБАЛ "Проф. д-р Ал. Герчев"Етрополе" ЕООД гр. Етрополе, който е спечелен от д-р Галя Илиева Василева.
Д-р Василева отсъстваше поради служебни ангажименти и ще бъде изслушана на следващо заседание .
По точките 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 и 14 основните предложения бяха приети.
При обсъждането на т. 15 от дневния ред, относно прехвърляне на придобити активи в резултат на изпълнението на Проект "Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на град Етрополе" по договор за безвъзмездна финансова помощ № DIR-21011116-C031/08.08.2012 г. по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013" на ВиК ЕООД – София, също имаше разногласия.
Пенко Нинов попита с колко ще поскъпне услугата, като в отговор се разбра, че поскъпване ще има върху цената на водата.
Доста сериозни въпроси постави Боряна Керемидска, като думата за отговор бе дадена на инж.Марияна Петрова.
При гласуването 10 гласа бяха „за”, 5 „въздържал се” и 1 глас „против”.
Очакваме да получим Питането на групата съветници от БСП и отговора на Общината.