Историята започнала преди три месеца. 45-годишната С.Ц. от Правец живеела сама от години. Тя е вдовица, а единствената й дъщеря работи в Испания. Жената се чувствала уморена от самотата и затова решила да си потърси другар в живота чрез Интернет.

Така се запознала с П.И. Двамата си чатили известно време в мрежата, а не след дълго изявили желание да се запознаят и лично. Първата среща била изключително приятна за дамата. Тя се впечатлила от излъчването, духовитостта и интелигентността на мъжа, който на години бил малко по-голям от нея. Интернет-мъжът се представил за художник. Споделил й, че работи по специалността си и получава добри пари. П.И. разказал за себе си още, че е без наследници, че има апартамент във Варна, а родителите му живеят в Етрополе. Още на втория ден П.И. предложил на С.Ц. да заживеят заедно, обяснявайки й, че е влюбен.


Жената без много да му мисли се съгласила. Без никакви притеснения П.И. се настанил в нейния апартамент. Съвместното им съжителство обаче съвсем не вървяло гладко. Двамата често се карали, подобно на мъж и жена с повече от двайсет години брачен живот. П.И. започнал да отсъства от вкъщи. Не се прибирал в продължение на дни. Първоначално не давал обяснения на половинката си къде ходи. Тя обаче настоявала да разбере истината за временните му отсъствия. Тогава мъжът обяснил, че е полицай под прикритие и му възлагат мисии. Жената се усъмнила в думите му, но решила да не задава повече въпроси, за да си спести скандалите.

Но проблемите между двойката не спрели дотук. Мъжът започнал да иска пари от партньорката си. Заплатата й на хигиенистка не била достатъчна да задоволи финансовите му нужди. С.Ц. започнала да взима пари назаем от свои колежки, теглила и кредит от банката. Отношенията между двамата се влошили още повече, след като дъщерята на С.Ц. се върнала от чужбина. Младата жена показала открито, че не одобрява избора на майка си. Тя била убедена, че П.И е мошеник, който се итересува едиствено от парите на майка й.

Не след дълго съмненията й се потвърдили. Дъщерята установила, че от портмонето й, което била оставила в хола, липсват пари. За кражбата тя обвинила П.И. Двете жени взели решение да го изгонят от апартамента. Мъжът си тръгнал, отправяйки им порой от заплахи. Едната от тях била, че ще отвлече 6-месечното бебе на дъщерята. Мъжът започнал да подлага двете жени на телефонен тормоз. Бившата му партньорка го предупредила, че ще подаде жалба срещу него в полицията. Мъжът отвърнал с думите ”ще кажа на полицаите, че си ме неала за жиголо”. Заканите на П.И.обаче не разколебали потърпевшата С.Ц. и дъщеря й да уведомят органите на реда в Правец за престъпните му действия.