Столичната община започва действия за премахване на ромското гето в кв. „Възраждане”, известен с името „Баталова воденица”. Това каза кметът на София Бойко Борисов пред столичния общински съвет и подчерта, че за премахването на гетото има и съдебно решение от преди две години.

Междувременно общинските съветници от ГЕРБ призоваха Борисов да определи друг маршрут за насрочения за 28 юни в столицата гей-парад. В декларация, съветниците настояват маршрутът и мястото на проявата да бъдат променени, за да се избегнат нарушения на обществения ред. Съветниците се мотивират с множеството декларирани закани от различни политически сили за провеждането на паралелни анти-прояви. В декларацията се изтъква, че "съветниците от ГЕРБ уважават правото на личен живот и избор на всеки гражданин".

До две седмици се очаква между 3 000 и 4 000 шофьори да получат фишове за глоба за неправилно паркиране върху тротоар. Това съобщи началникът на Столичния инспекторат Веска Георгиева, след като общинските съветници решиха във всеки от столичните райони да има по един мобилен екип инспектори.