След 12 години любителският театър при читалище „Христо Ботев” ще представи отново пиесата „Карнавал”. Предпремиерата се състоя тази година на ежегодния фестивал на любителските театри в Хисаря, а премиерата ще бъде утре – 12 ноември, пред ботевградска публика. Билетите се продават на касата на читалището. Те са на символични цени, съобщи Веселин Вълков – режисьор на ботевградския любителски театър.


Спрях се на тази пиеса по няколко причини. Една от тях бе да привлека ново младо попълнение в театралната трупа. Персонажът дава такава възможност. В пиесата участва момче на 10 години и ученици от десети клас. Избрах тази пиеса и поради това, че тя е забавна и ще се хареса на публиката. „Карнавал” е много добре написана, актуална е за времето, в което живеем, защото третира проблеми, породени от вечния двубой между духовното и материалното. Това каза пред наш репортер Веселин Вълков.


„В театъра не е толкова важен сюжетът на дадената постановка, важни са пресъздаването на образите и взаимоотношенията между тях. В някои от тях можеш да откриеш себе си, съседа си… Надявам се публиката да се забавлява, но и да се замисли за някои неща”, допълни режисьорът.