Поредната благотворителна инициатива на ПМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров” препълни тази вечер големия салон на читалище „Христо Ботев”. На сцената се изявиха възпитаниците на театрално студио „Сълза и смях”, създадено по проект "Успех" към училището, с ръководител Дивна Николова. Учениците представиха комедията „Пепеляшка”, написана от поетесата Мария Донева. Пиесата разказва историята на една по-различна Пепеляшка – малко мързелива, глезена и досадна, чието единствено желание е да си намери добър и богат мъж. Дядо Коледа и неговият пръв помощник се нагърбват с нелеката задача да сбъднат мечтата на сирачето.
Възпитаниците на Дивна Николова успешно си превъплатиха в образите на героите и заслужиха аплодисментите на публиката.
На сцената се изявиха и акробатите на Добринка Николова, звучаха весели коледни песни и стихове.

Директорът на гимназията Даниела Колева благодари на учениците за хубавото представление и обяви, че събраната сума от него е в размер на 974 лева. Тя ще бъде дарена за лечението на 33-годишния Васил Петков от Ботевград, който е болен от левкемия и се нуждае от трансплантация на костен мозък.

Преди представлението ученичката Любомира Вушева обяви сумата, събрана от тазгодишния традиционен благотворителен базар на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” – 1 965, 19 лв. Парите ще бъдат разходвани за подпомагане на деца в неравностойно положение, съобщи ученичката.

От своя страна Дивна Николова благодари на директора Даниела Колева за това, че с финансовата подкрепа на училището е предоставена възможност на три клуба да продължат дейността си след приключването на проект „Успех”, по който са осигурявани средства за тях. Това са „Благородно сърце” с ръководител Ценка Пеева „ПМГ ТВ” с ръководител Стефка Граматикова и театрално студио „Сълза и смях”.

В началото на публичната проява тази вечер Даниела Колева връчи грамоти на учениците, постигнали високи резултати на национални състезания по математика и информационни технологии.