В Общински съвет Ботевград е внесен за съгласуване проект за ПУП – Парцеларен план за обект „Модернизация на участък от път I-1 Мездра – Ботевград”, участък от км 161+367 до км 194+122 км, землищата Ботевград, с. Скравена, с. Рашково, с. Новачене, Мездра, с. Люти дол, с. Типченица, с. Ребърково, с. Дърманци и с. Крета. Проектът е предоставен на общината от Агенция „Пътна инфраструктура”, се посочва в докладната. В нея се казва още, че той е обявен по реда на чл. 128, ал.2 от Закона за устройство на територията, а обявлението е публикувано в Държавен вестник бр. 21/13.03.2012 год.
Националният експертен съвет по устройство на територията към МРРБ е взел решение за одобрение на парцеларния план на трасето  на скоростния път Мездра – Ботевград. В момента тече срокът за обжалване и веднага след това ще започнат процедурите по отчуждаване на имотите, през които ще мине новият четирилентов път. Собствениците на имоти нямат право да обжалват процедурата по отчуждаването, могат да обжалват размера но обезщетението, което ще получат.
„При изработване на окончателният проект на трасето са взети предвид всички възражения на граждани и фирми, направено по време на публичните обсъждания през 2012 – 2013 год. Проектантите са се съобразили с исканията на жителите на Скравена да се запази старото трасе. Включването в новия път ще бъде в местността „Чуклето”, а не както бе предвидено в първия вариант  - детелина в района между селото и вилната зона. Това би удължило и оскъпило пътя от Скравена до Ботевград, срещу което хората протестираха.”, съобщиха от общинското ръководство.
Пътят Мездра – Ботевград е включен като приоритетен проект  в оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура„ 2014 – 2020 год.