Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Съпругата на Димитър Цонев: Инсултът е масиран. Дано стане чудо!

Съпругата на Димитър Цонев: Инсултът е масиран. Дано стане чудо!

"Много е зле. Ситуацията е катастрофална! - не скриват притеснението си докторите от реанимацията, където журналистът Димитър Цонев е приет за лечение. "Дано се случи чудо и да се оправи" - моли се и съпругата му Мариана.


На втория контролен скенер, който му е направен в неделя следобед, са установени две аневризми в артериите в основата на главния мозък, но се предполага, че те са повече.


"Кръвоизливът е масиран, започва от мозъка отзад, но обхваща по-голяма част, засегнати са центровете на дишане" - казват лекуващите.


Засега не може да се установи каква е причината за този масивен инсулт, след като се знае, че Димитър Цонев е спортист и много стриктно е следял зравословното си състояние.


Плувал е редовно сутрин по 1000 метра, пиел сокове, следял си сърцето и кръвното налягане. Лекарите смятат, че или е получил внезапно високо кръвно налягане, или е имал вродена слабост на артериалните стени.


Съпругата на водещия Мариана разказа пред "Епицентър", че в събота цялото семейство с внучето Янчо се върнали от почивка в Евксиноград и нищо не предвещавало неприятното събитие.


По пътя от Варна до София на Митко му станало зле, казал, че го боли главата, Мариана го сменила на волана, а той полегнал на задната седалка.


Вечерта обаче толкова много му прилошало, че започнал да не диша. Откарали го във Военна болница, където лекарите веднага го приели в интензивното отделение.


"Инсултът е масиран, в момента е в реанимация, дано да стане чудо, да се оправи - казва Мариана. - На лошо, на много лошо място е!"



Етикети към тази новина:
димитър цонев мариана



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1641
Дата: 16.08.2016, 17:41

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com