От понеделник – 26 септември, започва подмяна на около 500 метра водопровода по ул. „Княз Александър Батенберг” – от кръстовището с улица „Плиска” /тото пункт  в  ЖК „Саранск”/ до кръстовището с ул. „Кирил и Методий” /ОУ „Васил Левски” /. Старата водопроводна тръба  - ф80 ще бъде подменена с нова, политиленова  - ф90, за високо налягане и за безископно полагане. Освен това ще бъдат подменени и водопроводните отклонения към 28 къщи и 4 блока. Това съобщи днес управителят на общинската фирма  „ВиК Бебреш” Цветозар Гаврилов. 


„В Ботевград започваме подмяна на водопровода от ул. „Княз Александър Батенберг”, защото там стават най-много аварии. Там вървят основно две тръби – от централния пръстен ф300 и етернитова тръба от кв. „Саранск” до ОУ „Васил Левски”.  Подмяната на основния водопроводен пръстен е предвидена по проекта, който е изготвен и всеки момент общината ще го внесе за одобрение и финансиране”, съобщи още управителят на ВиК. 


Средствата за подмяна на водопровода по ул. „Княз Ал. Батенберг” са осигурени от ВиК Бебреш. Тръбите са закупени с търговска отстъпка от фирма „Пайплайф”, чиято производствена база се намира на територията на Ботевград. Безископното полагане на новия водопровод ще бъде извършено с техника на софийска фирма, но ще се ползва и техника на местното водно дружество.  


Стойността на инвестицията е около 35 000 лева. Срокът, който ВиК си поставя за подмяна на водопровода по ул. „Княз Александър Батенберг”, е една седмица. През това време на места в този район /улиците "Княз Ал.Батенберг", "Кирил и Методий", "Зелинград", "Стубеля",  "Преслав", "Плиска", "Цар Самуил"/ водоподоването ще бъде намалено, а на други - напълно стряно, но максимум за ден.


Поради изкопните работи ще бъдат въведени и временни ограничения на движението, които са съгласувани с общината и полицията.