Общината ще кандидатства за финансово подпомагане по проект „Красива България” за изграждане на отоплителна инсталация в доболничната помощ. На този етап проектът предвижда отопление в общите части на поликлиниката.  Максималната стойност на проектното предложение е до 300 000 лева. Минимум 50 на сто от общата стойност на разработката ще се съфинансира от бенефициента, в случая община Ботевград. 


В проекта ще бъдат предвидени средства и за ремонт на всички тоалетни в сградата. 


„В момента общината е ремонтирала със собствени средства една тоалетна, която се намира на първия етаж, съобщи кметът Иван Гавалюгов. –При всички положения – независило дали ще получим финансиране, или не по този проект – през настоящата година сме предвидили средства за ремонт на тоалетните. Те са в лошо състояние и много от тях дори не функционират”, допълни той. 


На днешния брифинг с медиите кметът съобщи още, че в проектобюджета за тази година са заложени 40 000 лева от собствени приходи на общината за ремонт на операционните в МБАЛ Ботевград. Предложението бе направено по време на общественото обсъждане на проектобюджета, което се проведе на 9 януари. За необходимите средства има количествено-стойностна сметка, изготвена от общинския отдел „Инфраструктура и капитално строителство” в общината.