От 13 февруари Исторически музей – Ботевград вече е колективен член на общонародния комитет „Васил Левски“. Това съобщи Тодорка Коцева - директор на музея, по време на днешната проява под наслов "В памет на Левски“, посветена на Апостола на свободата.


 „Съобщавам Ви, че на свое редовно заседание на 13.02.2017 г. Изпълнителното бюро на Общобългарския комитет „Васил Левски“ утвърди Вашата кандидатура за колективен член на ОБК "Васил Левски". Убеден съм, че заедно ще работим още по-активно за популяризирането на идеите на Левски и за осъществяването на идеала му за чиста и свята република. Искрени поздрави на всички дейци и приятели на Историческия музей в Ботевград. Добре дошли при нас!“ – се казва в уведомителното писмото от председателя на ОБК "Васил Левски" Васил Василев до ръководството на музея. 


Тържеството тази вечер продължи с тематичен рецитал, включващ стихове в памет на Апостола на българската свобода - Васил Левски, изпълнени от ученици от ОУ "Никола Йонков Вапцаров" с ръководители Мариана Димитрова и Геновева Божкова. 


Събитието в музея уважиха секретарят на Община Ботевград – Цеца Иванова, директорите и част от учителските колективи на училищата в общината, които имат честта да носят името на Васил Левски. Това са учебните заведения в Литаково, Новачене и Ботевград.


В края на тържеството бе представена компютърна разработка за живота и делото на великия българин.