В ОУ ”Св.Св.Кирил и Методий”, с. Скравена, се проведе съвместна публична изява на групите за извънкласна дейност по интереси. Това са  „Театрално студио“ с ръководител Таня Ценова и „Вокална група“ с ръководител Светла Иванова. Проявата бе посветена на пролетните християнски празници - Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. Чрез компютърна презентация и театрално-музикална програма учениците пресъздадоха местните традиции, свързани с честването на тези празници. Звучаха автентични фoлклорни песни в изпълнение на децата. Танцовата трупа към читалище „19февруари” поздрави организаторите и гостите с весел пролетен танц. Приветствие към участниците поднесе Мария Нейкова – дългогодишна учителка.


На публичната изява присъстваха общинският съветник Цветанка Михова, служители в читалището, представители на пенсионерския клуб в селото, учители в ОДЗ“Детелина“ и техните възпитаници, родители, учители и ученици в ОУ ”Св.Св.Кирил и Методий”.


Публичната изява бе осъществена по проект BG05M2OP001-2.004-0004- "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности /Твоят час/»фаза 1, съобщиха от ръководството на учебното заведение.