Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Къде крие милионите си Слави Трифонов?

Къде крие милионите си Слави Трифонов?

Слави Трифонов е изнесъл цели 20 милиона евро от страната ни в САЩ. Сумата е била прехвърлена зад граница за последните няколко години чрез офшорката "Фулмър трейд линкс", показва проследяване на финансовите му операции от службите. Интересното в случая е, че седалището й съвпада с това на бизнеса на съпругата на Димата Руснака - Ирена, която се премести в САЩ след убийството на мафиота.


Още по-интересно е, че тя управлява фирмите с помощта на съпругата на Големия Маргин - Мария Маринова, разкриват пък от ъндърграунда. Двете мафиотски съпруги са собственички на офшорката "Куик Летс". Тя е в съдружие с офшорката, в която са парите на Слави Трифонов.


Компанията е основана точно две години преди убийството на Руснака - през 2002 г. Началният капитал, с който е стартирала дейността си, е в размер на 3,5 милиона долара. Днес Ирена върти бизнеса на покойния си съпруг. Към момента тя е обвързана с Борислав Чакъров, известен не само като гард на Жоро Илиев, но и като най-доверения му човек. Вдовицата живее с него в апартамента в Маями, който наследи от Руснака.


Тя и дружката й се запознали със Слави Трифонов покрай шоуто. И двете са му фенки и връзката им с него датира отпреди години. С него ги свързали приятели на съпрузите им. Парите му се управляват от Ирена от няколко години. Дългия безспорно е най-успешният шоумен у нас. Само за тази година се очаква той да реализира печалба от дейността си в размер на 7 милиона лева.


От шоуто всяка година чисто му остават около 1,5-2 милиона лева. От риалити форматите прибира около два милиона годишно. Припомняме, че Слави е и поредният българин, който се оказа замесен с офшорки при аферата "Панамагейт".


И макар че притежанието на офшорни фирми не е престъпление, а и Трифонов не е политик, все пак той проявява интерес към политиката с организиране на референдум и е скандално, че чрез офшорните компании отвъд океана се избягва плащането на данъци в България, предават от Ретро.


"В Карсън Сити, щата Невада, се плащат 100 долара годишен данък и няма задължение за счетоводни документи", казват запознати с данъчните хватки адвокати. Тъй като Трифонов бил недоверчив към хората, които е наел да движат финансите в САЩ, често отскачал до Невада, за да се увери лично, че всичко е наред.Етикети към тази новина:
Слави Трифонов милиониИзточник: novini.bg
Посещения: 1871
Дата: 15.04.2017, 16:03

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Guest, преди 1 година
Guest, преди 1 година
Avatar
По-малоумно обяснение за доверяване на офшорни пари не бях чел. Особено ме трогна това с проверката.
Бе няма ли журналист, с най-елементарни финансови познания.
Guest, преди 1 година
Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com