Новите автобусни спирки са произведени от русенската фирма „АС – строй”. Тя е поела ангажимент и да ги монтира на определените от главния архитект места. Част от спирките са 6-метрови, а останалите – 4-метрови.  На всяка има LED осветление и място за светеща реклама, като захранването е посредством соларен панел. 


Първите пет спирки вече са монтирани на следните места: ул. „Славейков” - до хлебарница „Молтен” и срещу нея, срещу ресторант „Нептун”, в ЖК „Саранск”, до тото пункта и при обществената чешма в ЖК „Васил Левски”. 


Поставянето на другите пет спирки ще се извърши през следващата седмица:  при светофара до спортна зала „Георги Христов” /в посока Врачеш/ , срещу кафе „Ариана”, пред поликлиниката, при чешмата до бившето ТКЗС, над кръстовището на улиците „Патриарх Евтимий” и „Зелинград”. 


Общата стойност на спирките възлиза на около 46 000 лева. 


На редовно заседание през миналия месец Общинският съвет взе решение да бъдат отпуснати до 50 000 лева за подмяна на 10 автобусни спирки в Ботевград. Намеренията на общината са част от съществуващите спирки в Ботевград и селата да бъдат подменени с нови, а други да се ремонтират.