Община Ботевград е обявила процедура по избор на изпълнител за подмяна на основния водопровод в Ботевград. Той е с дължина 7.5 км. Както вече сме информирали, в края на  миналата година общината получи средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изготвяне на проекта. „Имаме уверението на държавата, че ще ни бъдат осигурени средства и за подмяна на централния водопроводен пръстен”, съобщи кметът Иван Гавалюгов.  


Проектът на обявление за обществената поръчка е внесен в Агенцията по обществените поръчки. Според изискванията на новия ЗОП, всички открити процедури подлежат на предварителен контрол, чрез случаен избор,  за законосъобразност.   


В момента на етап съгласуване са проектите за цялостна подмяна на водопроводите  /над 50 км/ в Трудовец и Врачеш. Все още не е приключило оценяването на проекта за подмяна на водопроводите /общо 42 км/ в Скравена, Новачене и Литаково. Проектното предложение е внесено по програмата за развитие на селските райони. Стойността му е над 6 000 000  лева.    


Общината е възложила изготвянето на идеен проект за подмяна на водопровода в Зелин. На база на този проект ще се възложи изработването на технически проект, който ще се изпълнява поетапно. „За да търсим финансиране, трябва да имаме идеята и проекта”, подчерта кметът.