За поредна година Любителският театър при Народно читалище „Христо Ботев” – Ботевград взе участие в традиционния Фестивал на любителските театри в Хисаря, който се проведе от 12 до 18 юни. Единствено участниците от наши град се представиха с две постановки на сцената на читалище „Иван Вазов” в курортния град. В петък – 16 юни, те играха „Една за всички, всички за една”, последната пиеса на режисьора Веселин Вълков, който си отиде от този свят на 22 юли 2016 година. Именно в негова памет спектакълът бе представен и тази година. 


В събота Любителският театър се изяви с „Не сме от тях” по разкази на Чудомир. Това е най-новата пиеса на местната театрална трупа, която бе представена два пъти на сцената на читалище „Христо Ботев” в Ботевград. Постановчик е Николай Найденов. 


Ботевградската театрална трупа си е извоювала име на една от най-авторитетните във Фестивала на любителския театър в  Хисаря. Доказателство за това са винаги пълният салон, продължителните аплодисменти на публиката и многобройните покани за участия в другия градове, отправени към местните театрали след всяко тяхно участие в престижния форум, предоставящ възможност за изява на актьори в областта на аматьорския театър.  


През септември местните театрали ще участват с „Не сме от тях” в поредното издание на Фестивала на любителските театри в Лом, който има конкурсен характер. През миналата година Любителският театър на Ботевград бе отличен с втора награда за спектакъла „Една за всички, всички за една”. Тогава бяха присъдени и две индивидуални награди на наши артисти: Теодора Недялкова - за поддържаща женска роля, и Маргарита Тодорова - втора награда за женска роля.