Кметът на Етрополе Димитър Радославов Димитров е роден на 23 юни 1961 г. в Етрополе. 
Завършил е спортното училище в Правец, а след това и висше образование във ВИФ Георги Димитров, сега Национална спортна академия.
Военната му кариера започва със завършването на стратегически курс към Военната академия в София. Отделно изкарва курсове към ВИПОНД-МВР и Държавния департамент на САЩ.
От 1987 е лейтенант-разузнавач.  Бил е последователно инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник група II-ра степен, началник на сектор.
От 2004 до 2007 г. е заместник-началник на Национална служба охрана. В периода 26 април 2007 – 15 май 2012 е началник на Национална служба за охрана. Има чин генерал-лейтенант.
От 2015 г. е кмет на Етрополе


Във връзка с рождения му ден от Общинска администрация има поздравителен адрес, в който се казва:
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,
Приемете нашите най-сърдечни поздрави по случай Вашия Рожден Ден!
Възползваме се от приятния повод, за да изразим искреното си уважение към Вас за професионализма, отговорността и усилията, които полагате, за да управлявате успешно Община Етрополе. Благодарим Ви и за толерантността и добрината към нас като служители на Общинска Администрация.
От сърце Ви желаем успехът и натрупаният опит да Ви помагат в осъществяването на нови цели и мечти, а постигнатото да Ви носи удоволствие и радост!
Пожелаваме Ви делници, изпълнени с ползотворна работа, празници с добро настроение и щастливи мигове сред близки и приятели!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


От Етрополската секция на botevgrad.com също му честитим рождения ден, като му пожелаваме крепко здраве, бодрост и сили за просперитета на Етрополска община.