При голям интерес премина традиционният концерт на църковния хор при храм „Успение на Пресвета Богородица“ в Ботевград. Той е посветен на Въведение Богородично - Ден на християнското семейство и християнската младеж. Концертът се състоя снощи в храма, пред многобройна публика.


Тази година се навършват десет години от създаването на храм „Успение на Пресвета Богородица”. Църковният хор е създаден също през 2007 година по инициатива и с помощта на Свещеноиконом Алекси Дамянов.


Преди концерта беше отслужено празнично вечерно богослужение с участието на Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил. След това се представиха децата от неделното училище към „Успение на Пресвета Богородица“. Те изпълниха песни и рецитираха стихове за семейството, уютния дом, обичта и приятелството.


Концертната програма започна с изпълнения на гостуващия състав - смесен църковен хор „Евстати Павлов“ – Ловеч с диригент Доротея Динкова.  Малко по-късно храмът бе огласен от домакините. Ботевградският хор изпълни църковно-славянски песнопения под диригентството на Милена Спасова. Някои от тях са включени във втория компактдиск на формацията, който бе представен по време на концерта. 


И двата хора са носители на награди от престижни фестивали на православни църковни песнопения.