Зала „Орханиец“ на Исторически музей – Ботевград бе домакин на церемонията по награждаване на победителите и участниците във втория етап от инициативата „Ботевград – първият уикиград в България”.


Начало на събитието бе дадено от директорът на музея – Рени Лазарова, която поздрави всички присъстващи. Тя предостави думата на зам.-кмета на община Ботевград - Борис Борисов. Той приветства участниците в обществената инициатива и изрази надежда, че за осъществяването й ще бъдат привлечени още повече хора. „Тази инициатива, до този момент, постига успехът, който сме заложили при осъществяването и. Може да се каже, че направихме нещо хубаво, нещо стойностно, нещо, което ще продължим да градим във времето и да го доразвиваме.“ – каза още Борисов.


Своите впечатления от статиите и снимките, качени във втория етап на конкурса, сподели и Спасимир Пилев – редактор в Уикипедия и член на журито, определило победителите в този етап. От направената равносметка стана ясно, че в първия етап участниците са написали 30 статии и са качили 300 снимки, а във втория - 66 статии и 280 снимки.


След изказванията бе пристъпено към награждаването. Спасимир Пилев и Диана Гешева - мл. експерт „Туризъм“ в общинската администрация, връчиха грамоти, придружени с награди, на всички участници в инициативата.  


В края на награждаването кметът на Община Ботевград – Иван Гавалюгов, поздрави присъстващите: „Искам да благодаря на всички участници в тази инициатива. Радвам се, че възприехте тази инициатива и действително допринасяте за реализирането на идеята „Ботевград – първият уикиград в България”. Вторият етап на конкурса беше по-активен, като брой участници. Надявам се, че ще продължи тази активност и в третия етап, който ще продължи до 15 май. Успех на всички!“. 


Ето и имената на победителите:  


За статии:


1-во място - Мартин Литев


2-ро място - Васил Делин, Венета Георгиева, Димитър Димитров, София Рушкарска, Цветелина Пенева и Цветомира Цанкова


За снимки:


1-во място - Георги Петров


2-ро място - Цанка Йорданова


3-то място – момче или момче с псевдоним Eldara (организаторите търсят контакт с този човек)


Всички статии и снимки можете да разгледате на страницата на проекта създаване на WikiBotevgrad: http://wik.pe/wikibotevgrad