Тази сутрин жители на Врачеш излязоха на протест пред кметството, за да изразят своето недоволство срещу честото прекъсване на тока в селото. Този проблем тормози хората от години. Въпреки многобройните сигнали до ЧЕЗ, до този момент никакви мерки не са предприети за разрешаването му.


Снощи токът в селото спря за повече от четири часа, което преля чашата на търпението у хората. Те са готови да пристъпят и към по-сериозни действия, ако и този път никой не им обърне внимание.  


В момента пред кметството има по-малко хора, но рано тази сутрин бяха повече. Кметът на Врачеш Марин Бончовски също е там и разговоря с тях.


„Имаме голям проблем с тока във Врачеш. Хората вече са изнервени много. Горят им електроуреди, съсиват се продуктите във фризерите. Поради тези причини те организираха протест. Снощи поискахме среща с шефа на ЧЕЗ за Ботевград – Васил Луканов. Тази сутрин той се отзова на нашата покана. Той обясни на събралите се протестиращи обстойно за почти всички проблеми на преносната система във и извън селото. Повечето обаче не разбраха защо само във Врачеш има проблеми със снабдяването с електрическа енергия. Дори и при най-леката гръмотевична буря няма ток по 7-8 часа. Луканов обясни, че не са спирали да търсят причините за това. Ние поискахме още една среща, която ще се състои утре - 15 юни, в салона на ЧН „Събуждане“ от 17:00 часа. Очакваме да присъстват от ръководството на ЧЕЗ София, поканили сме и общинското ръководство.“ – каза пред наш репортер Марин Бончовски – кмет на Врачеш.