За втори път Ботевград е сред градовете-домакини на балканския фестивал за вкусове и ритми - Табиет фест, който започва от днес и ще продължи до 23 септември /включително/. Мястото е градският парк на града.


И тази година организаторите ще предложат: богата музикална програма, в която ще вземат участие популярни наши и чужди изпълнители, местни самодейци и духовият оркестър на Ботевград; балканска кухня; около 40 вида пиво; забавни игри за малки и големи.  


Тази вечер на сцената на Табиет фест ще видим гласовития Росен Янчев, който доби популярност след успешното си участие в Х фактор. Неговият концерт започва от 19.15 часа и ще продължи един час. Той ще бъде и водещ на четиридневното събитието в Ботевград. От 21 часа в първата фестивална вечер е и концертът на сръбската звезда Бобан Здравкович.


На 21 септември сцената ще превземат Ани Сарандева, позната на по-младата публика от шоуто „Гласът на България”, и Дарко Филипович. Началният час на концерта на младата изпълнителка е 19 часа, а на сръбския певец – от 21 часа.   


На 22 септември, когато честваме 110 години от обявяването на Независимостта на България, на сцената ще звучат само български песни. За почитателите на родния фолклор ще пее талантливата Ана-Мария. Нейният концерт започва от 19 часа. Два часа по-късно микрофонът ще бъде предоставен на хип-хоп звездата Иван Динев – Устата. 


В последната вечер на Табиет фест – 23 септември, ще пеят колоритната Цвети от група „EXPOSE“  и Агатангелос, който идва със своя бузуки бенд директно от Кипър. Концертите са съответно от 19 и 21 часа.  


В последния ден ще се проведе конкурс Табиет фактор за детски изпълнители. За участниците в него са предвидени много награди. Желаещите да участват в надпреварата, трябва да се явят в 17.30 часа пред сцената в градския парк, съобщи водещият Росен Янчев. 


Организацията на фестивала е съобразена с всички правила за провеждане на масови мероприятия. За реда и безопасността по време на събитието ще следят не само органите на реда, но и охранителна фирма. Стриктно ще се спазва Наредба №1 на общината – няма да се нарушава спокойствието на гражданите във времето от 14 до 16 часа и след 22 часа. От 14 до 16 часа ще се провеждат турнири по шах, табла и белот, победителите в тях ще получат награди. Това съобщи Янислав Енчев – главен организатор на Табиет фест. 


Организаторите на събитието са подсигурили достатъчен брой съдове за отпадъци, както и химически тоалетни. 


В обновената част на градския парк всички маси, шатри и пейки са с гумирани крака, за да не повредят новата настилка.


В Ботевград Табиет фест се реализира със съдействието и помощта на общината.