ОДМВР - София отново предупреждава: Полицията НЕ ТЪРСИ финансово съдействие от гражданите!


Около 7:50 часа на 24 септември 78-годишна жителка на с. Разлив съобщила в полицията, че предния ден спрямо нея е била извършена телефонна измама. Потърпевшата обяснила, че е била въведена в заблуждение по телефона от непознат, представил се за полицейски служител, в резултат на което доверчиво е оставила пред входната врата на адреса си сумата от 1 000 лева и 180 евро. По случая в РУ - Правец е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.


Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!


ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ!


При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!