Работата по асфалтиране на 16 улици във вилна зона Зелин приключи в четвъртък. Тя бе възложена на общинско предприятие БКС. Оттам съобщиха, че те са изцяло асфалтирани, с изключение на малки участъци по 3-4 улици, където се явяват проблеми с повърхностни води и с канализацията. 


За първи път асфалт бе положен по улица „Изгрев”, намираща в района на БТК.  Улица „Явор”, която минава покрай Чановете, е изцяло асфалтирана от завоя след ресторанта до края, където досега въобще не е полаган асфалт, уточняват от БКС. Изкърпен е и малък участък преди завоя, уточняват още от общинското предприятие. 


Другите улици, по които е положен асфалт, са „Здравец”, „Мария Милтенова”, „Стублата” , „Червена киселица”, „Божур”, „Бреза”, „Задружна”, „Родолюбец., „Сурсувул” „Роден край”, „Уста Вуно Марков”, „Павитта”. Асфалтирана е и улицата между ОУ „Св. Кирил и Методий” и Център „Д-р Иван Цветков” за настаняване на деца/младежи с увреждания в ЖК „Васил Левски”. Асфалт е положен и върху част от площадно пространство, което се намира там. Предстои работата по него да бъде довършена, съобщиха още от общинското предприятие.


Асфалтирането на някои от изброените улици е започнало през лятото, но поради изчерпването на наличните количества асфалт, е трябвало да се изчака провеждането на нова обществената поръчка за избор на доставчик.   


Вчера започна подготовка за асфалтиране на ул. „Васил Цоцов” в Трудовец. Също така изцяло ще бъдат асфалтирани и улиците „Манастирица” и „Бистрица” – покрай реката. Осем улици в селото ще бъдат частично изкърпени, информираха от БКС.