За поредна година Обреден дом – Ботевград организира годишно траурно възпоменание на починалите жители от общината. По традиция то ще се проведе на Архангелова задушница, която се отбелязва в събота /3 ноември 2018 г./ преди Архангеловден. 


За целта от Обредния дом са съставили график на възпоменанията в гробищните паркове в града и селата. 


По традиция траурният митинг в Трудовец ще се проведе в петък /2 ноември/ от 14:00 часа. Ритуалите в останалите населени меса са организирани на 3 ноември /събота/ от: 10:30 ч. – Ботевград; 8:30 ч. – Елов дол; 9:00 ч. – Липница и Радотина; 9:30 ч. – Краево; 9:45 ч. – Боженица; 10 ч. – Рашково; 10:30 ч. – Навачене и Гурково; 11 ч. – Скравена; 11:30 ч. – Врачеш и 12 ч. – Литаково. 


По време на възпоменания ще бъдат прочетени имената на починалите от миналата Архангелова задушница до тази. Те са изписани и на траурните листа, изготвени от Обредния дом. 


На Архангелова задушница почитаме паметта на починалите. Почистваме гробовете, поставяме свежи цветя върху тях, прекадяваме с тамян, преливаме с червено вино и вода и палим свещ – символ на безсмъртието на душата.