Благотворителна кампания „Сподели Коледа” започва от понеделник – 26 ноември. Тя ще се проведе по инициатива на общинската администрация. Това съобщи Стефка Граматикова, секретар на Община Ботевград. 


„Кампанията ще бъде насочена към самотно живеещи и крайно нуждаещите се жители на общината. В сградата на общинската администрация, на партерния етаж, ще бъде поставена кутия за дарения, в която служителите на общината и гражданите, които желаят, могат според възможностите си да се включат. Идеята е да подпомогнем за коледно-новогодишните празници крайно нуждаещите си жители, които, по една или друга причина, не могат да бъдат обхванати от предоставените от общината социални услуги”, обясни Стефка Граматикова. 


Със събраните средства ще бъдат подготвени коледни пакети с хранителни продукти, които ще бъдат дарени на крайно нуждаещите се наши съграждани, за да могат и те да посрещат спокойни и щастливи предстоящите празници.


„Комисията по еднократна финансова помощ ще има задачата да подбере хората, разбира се, ще се консултираме и с кметовете на населените места за жители, които наистина имат нужда от едно такова подпомагане”, обясни още секретарят на общината. 


Както написахме по-горе в текста, кутията за дарения ще бъде поставена на партерния етаж на общината на 26 ноември, а събирането на средства ще продължи до 18 декември.