ТПГ „Стамен Панчев” отбеляза с тържествена програма 60 години от паметната 1958г., когато е взето решението за създаване на промишленото училище по автокаросерийство. Официални гости на събитието бяха зам. -кметът Борис Борисов, Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград, други представители на общината, директори на местни училища, учители, чиято кариера е свързана с професионалната гимназия.


По повод 60-годишния юбилей на ТПГ „Стамен Панчев” бяха получени поздравителни адреси и цветя от редица институции и от народния представител Мартин Тинчев.


"Продължавайте да предавате своята любов към науката на Вашите ученици. Учете ги на висок професионализъм, доброта и мъдрост. Бъдете здрави и все така вдъхновени! Живейте честно и достойно, обичайте и ценете своето училище, своя роден край, за да не угасва факелът на знанието в Община Ботевград. Честит празник!”- гласи поздравителният адрес от Росица Иванова, началник на РУО София регион. 


Директорът на ТПГ „Стамен Панчев” инж. Катя Ценева поздрави учениците и своите колеги. Тя припомни всички събития и личности, които са белязали пътя към успеха на училището през изминалите години до днес. Инж. Ценева връчи благодарствени плакети на инж. Соня Малинова за принос в издигане на престижа на училището, инж. Маргарита Драганова, инж. Марин Цветков и на Йорданка Лалчева.


Зам. -кметът Борис Борисов поднесе поздравителен адрес от кмета на Община Ботевград – Иван Гавалюгов. За да се отпразнува подобаващо 60-годишният юбилей, към поздравлението имаше и парична награда в размер на 1000 лв. 


„За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод 60-годишния юбилей и патронния празник на Техническа професионална гимназия „Стамен Панчев”. За изминалите 60 години учебното заведение е образовало стотици свои възпитаници в дух на професионализъм и стремеж към знание и развитие. Продължавайте все така всеотдайно да изпълнявате мисията си на просветители и нека уважението и признателността на многобройните Ви възпитаници и техните родители бъде най-големият подарък за Вас! Пожелавам Ви, следвайки заветите на своя патрон, да бъдете извор на дръзновение, смелост и знание!” – се казва в поздравителния адрес от кмета Гавалюгов.