Проява под наслов „Нашите гори са в нашите ръце“ се проведе днес на Урвишка поляна, над с. Боженица. Събитието е част от проект „Повишаване на гражданското участие в процеса на формулиране, изпълнение и мониторинг на политиката по опазване, стопанисване и развитие на горите в община Ботевград“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“ /ОПДУ/.


Дейностите по проекта се осъществяват от фондация „Съвременност“ в партньорство с Сдружение „Местна инициативна група - Ботевград“ и с подкрепата на Община Ботевград и Държавно горско стопанство - Ботевград.


Участие в днешното събитие взеха ученици от Новачене, Боженица и Ботевград. То започна с прожекция на видеоклипове на тема „Опазване на горите“, която се проведе в общинската почивна база.


Проявата продължи с разходка в гората, с беседа за опазване на горските площи, подготвена от природолюбители и представители на Държавно горско стопанство – Ботевград. След това Момчил Узунов – преподавател по математика в ОУ „Васил Левски“ – Новачене, постави на учениците практически задачи и ги запозна с любопитни факти за горите.


Срещата завърши със забавни занимания и художествено изразяване на посланието от всяко дете към хората и гората на територията на Ботевград. Те бяха организирани от Надежда Димитрова, експерт РЕКИЦ Читалища – Ботевград.