В навечерието на десетата си годишнина Фондация Шанс за децата и природата на България предизвиква всички пишещи млади таланти с покана да се включат в VII национален литературен конкурс “И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“. Конкурсната тема “Разказ в 10 изречения“ е посветена на юбилея на Фондацията, която вече десет години успешно открива, развива и помага на талантливи деца и млади хора с изявени способности в областта на културата, науката и изкуството да осъществят мечтите си.


Вярна на мисията си Фондацията за седма година организира и престижния Литературен конкурс “И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“, насочен към деца и младежи с изявени дарби и интерес към литературата и творческото писане. В конкурса могат да се включат български младежи на възраст от 15 до 20 години, живеещи в страната и в чужбина.


"Щастливи сме, че имаме шанса и възможността от дълги години не само да откриваме, но и да развиваме най-големия потенциал на страната ни - талантите на нашите деца. Чрез темата на конкурса целим да се докоснем до въображението и светогледа на младите хора и да научим какво ще ни кажат с един кратък текст от 10 изречения. За полета на таланта няма пречки и прегради. И въпреки трудното време, в което живеем, очакваме вълнуващи творби. Най-добрите разкази ще издадем в третата по ред книга, която ще излезе от печат през май 2021 г.", споделя г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България".


Информацията за конкурса е предоставена на botevgrad.com от Фондация "Шанс за децата и природата на България".


Тук ще намерите пълните услoвия на конкурса


Онлайн формуляр за кандидатстване