Средствата са за обособяване на зона за отдих в Зелин


Проектът е на стойност 28 426 лева и е по мярка 19 - „Водено от общностите местно развитие“ на Оперативната програма „Развитие на селските райони“. Това е поредният спечелен проект от Местна инициативна група /МИГ/ - Ботевград.


Проектът предвижда обособяване на зона за отдих в Зелин. Мястото е общинско и се намира срещу бившия пионерски лагер. Идеята е там са се обособят кътове за игра и за отдих - беседки, детски съоръжения, спортни уреди и т.н. Всичко ще бъде изградено от природни материали, така че да се впише в заобикалящата природа. Изграждането на зоната ще даде още една възможност на ботевградчани за разходки и отдих в планината.


В началото на февруари МИГ - Ботевград внесе ново проектно предложение по същата мярка на програмата „Развитие на селските райони“. То е за повишаване потенциала на местните общности, доброволчески инициативи, събития за популяризиране на местната идентичност и други - съобщи Янка Александрова, административен директор на сдружението „Местна инициативна група“ - Ботевград.